Kvalitní střechy a střešní krytiny

Výběr vhodné střechy a vhodné střešní krytiny je důležitou součástí každé novostavby nebo rekonstrukce. Pokud má celková realizace stavby dopadnout podle představ zadavatele i stavební firmy, je správné rozhodnutí o vhodné střeše a střešní krytině zásadní. Jakou vhodnou střešní krytinu tedy použít?

Rozdělení střešní krytin

Zjednodušeně můžeme střešní krytiny rozdělit na střešní krytiny plechové a ty ostatní. Mezi ně se řadí především krytiny z pálených tašek a střešní krytiny z umělých materiálů. Jednoznačně nejpoužívanější jsou plechové střešní krytiny a krytiny z pálených materiálů.

Výhody jednotlivých druhů střešních krytin

Každá střešní krytina má svoje nesporné výhody a nevýhody, tak jak je to běžné u většiny stavebních postupů. Rozhodnutí jaká střecha či střešní krytina bude pro danou stavbu, je velice důležité.

Pro drobnější stavby a stavby, kde je třeba šetřit finance nebo robustnost střešní konstrukce, jsou vhodnější lehčí plechové střešní krytiny – plechové střechy. Jednou z nejlehčích plechových střešních krytin jsou hliníkové střešní krytiny. Ta mají ještě jednu velkou výhodu – dodávají se již ošetřené vhodný nátěrem. Bez jakékoli následné péče vám hliníková střešní krytina vydrží řadu let.

Kde si lze dovolit robustnější střešní konstrukci, lze použít podstatně těžší střešní tašku z pálené cihly. Při tomto řešení počítejte s podstatným navýšením rozpočtu na celou stavbu. Tato střešní krytina je nejen těžší a dražší, vyžaduje také podstatně robustnější střešní konstrukci. Výsledný efekt takové střechy je ale dokonalý.

 

© 2024 Pila Třešť - www.pila-trest.cz
Tvorba webových stránek & SEO / články