Pokládka podlahy

 Stavbu domu nebo rekonstrukci bytu musíme jistě také doplnit o novou podlahu. Bez ní by byl dům poloprázdný a musíme také říci, že podlaha je jednou z nejvíce zatížených částí domu, takže bychom jí měli věnovat náležitý čas i péči.

Pokládka podlahy Praha nám může být nápomocná nejen při samotné realizaci podlahy, ale určitě se můžeme obrátit na odborníky, kteří nám spolehlivě pomohou vybrat vhodný materiál, barvu i design. V současné době máme na trhu široký výběr nejen materiálu, který je vhodný pro pokládku podlahy, ale také barevných kombinací i imitací přírodních materiálů.

Co bychom měli udělat jako první

Pokud jsme se rozhodli, že budeme pokládat jakoukoliv podlahu v domě nebo v bytě, musíme udělat nejdříve první kroky k tomu, abychom byli s výsledkem spokojeni. Jde zejména o hladký, rovný a čistý povrch podkladu, na který budeme podlahu pokládat. Pokud podklad vykazuje nerovnosti, můžeme tyto nedostatky odstranit například u betonového podkladu nivelační stěrkou, kdy povrch dokonale vyhladíme a vyrovnáme, nebo můžeme použít pro vyrovnání i OSB desky, které nám rovněž pomohou podklad vyrovnat a to zejména pro dřevěnou podlahu. Pokládka podlahy Praha nám jistě poradí, jak na to.

Pokládka dřevěné podlahy

Dřevěná podlaha je stále velmi populární a zřejmě a si nevyjde ani z módy. Dřevo samo o sobě je velmi dokonalý přírodní materiál, který se používá prakticky v každém oboru a to nejen v tom stavebním. Dřevo navíc nádherně voní a tak mít doma dřevěnou podlahu má jistě své kouzlo.

Pokládku dřevěné podlahy bychom ale určitě měli nechat na odbornících, protože podcenit pokládku se opravdu nevyplácí. Je možné položit dřevěnou podlahu na klasický dřevěný rošt, ale také můžeme pokládat podlahu plovoucím způsobem. Co bude pro nás výhodnější, lepší a úspornější se můžeme poradit u odborníků. Pokládka podlahy Praha - odborníci na pravém místě.

Určitě bychom ale neměli zapomenout na fakt, že dřevěnou podlahu je třeba ponechat zhruba 48 hodin aklimatizovat v místnosti, kde má být dřevěná podlaha položená. Vlhkost vzduchu by měla být kolem 50% a teplota okolo 17 °C. Aklimatizace je velmi důležitá, dřevo totiž stále pracuje a v případě, že bychom nedodrželi tato pravidla, mohli bychom mít později problém. Pokládka podlahy Praha nám jistě poradí, jaký druh podlahy zvolit pro danou místnost.

Pokládka vinylové podlahy

Vinyl je kolega klasického PVC, ale má vylepšenou recepturu a je daleko odolnější. Popularita vinylu stále stoupá a tak můžeme na trhu objevit různé barevné kombinace, imitace přírodních materiálů, dokonalou strukturu a podobně. Vinyl je ale také velmi oblíbený pro své pozitivní vlastnosti, ke kterým patří zejména velmi dobré tepelně izolační vlastnosti, odolnost proti mechanickému poškrábání a odolává také vlhkosti. Pokládka je možná celoplošným lepením, kdy je nutné použít speciální kvalitní lepidlo, nebo můžeme vinylovou podlahu lepit v dílcích. Tady jsou jednotlivé dílce opatřeny samolepící folií. Vinylovou podlahu je ale také možné položit klasickým zaklikávacím způsobem, kdy jde tedy o plovoucí podlahu.

Pokládka podlahy Praha - kvalita odvedené práce, spolehlivost a profesionalita.

 

© 2024 Pila Třešť - www.pila-trest.cz
Tvorba webových stránek & SEO / články